Káosz

Összeomlott a közlekedés Japánban

Összeomlott a közlekedés több helyen Japánban a szombati ünnepen, az ősök tiszteletének nevezett ünnep napján.

2013.08.10 07:53MTI

A szigetország egyik legforgalmasabb, Nagoját Tokióval összekötő országútján 43 kilométeres torlódás alakult ki Kanagava prefektúra területén, és 30 kilométer hosszan álltak az autók Jamanasi prefektúrában is.

A nagyobb városok vasútállomásai túlzsúfoltak, a fővárosból induló gyorsvasutakra minden jegy elkelt. Az ország repülőterein sem jobb a helyzet: a két legnagyobb japán légitársaság, az ANA és a JAL közölte, hogy szinten minden menetjegy elkelt az elkövetkező napokra.

Japánban ezekben a napokban tartják az ősök tiszteletének ünnepét, az úgynevezett Obont. A buddhista és konfuciánus szokásokból eredeztethető ünnepen a családtagok összegyűlnek, hogy közösen emlékezzenek meg elhunyt felmenőikről, kimutassák az irántuk érzett tiszteletüket. A japánok számára fontos, ötszáz éves múltú ünnepet augusztus közepén tartják három napig, régiótól függően más-más napon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.