Izgalmak

A Nürburgringre látogatott a Kamion Eb mezőnye

Hétvégén a Nürburgringre látogatott a Kamion Európa-bajnokság mezőnye.

2013.07.18 07:22Oxxo Racing
Fotó: MTI

Az OXXO Energy Truck Race Team számára nem kezdődött túl jól a verseny, ugyanis bár Kiss Norbi második lett az első nap időmérőjén, egy technikai hibára hivatkozva a FIA elvette minden körét, és kizárta az időmérőről, így Norbi az első futamon a mezőny legvégéről rajtolt. 

A büntetést azért kapta, mert teljesen alátekert kormányállásnál - melyet a világon egyetlen pályán sem lehet elérni versenytempóban, csakis a sátorban a parkolásnál - a kerék hozzáért a futómű egyik alkatrészéhez, s ez szerintük veszélyes. Norbi kellően feltüzelve a 25. helyről a futam végére feljött a hetedik helyre, végig csatázva! 

A második futamban az első sorból rajtolhatott, de rögtön az első kanyarban beragadt a bal első fékje, így ráestek a többiek, és olyan darálóba került, amit nem bírt ki a kamion, és a kormányzás egyik alkatrésze eltört, így Norbi kiesett a versenyről. Major Benedek már Ausztriában is stabilan a top 10-ben autózott, de most ismét lépett egy nagyot, és már a legjobbak között volt a Nürburgringen. 

Szombaton hetedik lett az időmérőn, megverve több "A" motoros MAN-t. Az első futamon Beni 10. lett, a másodikon hetedik, összesen 5 Eb pontot gyűjtve ezen a napon. Most már olyan pilótákkal harcol, mint a két Renault, Reinert, Janiec, és Mika - utóbbi hármat folyamatosan veri már mind az időmérőn, mind pedig a futamokon, pedig mindegyiknek erősebb motorja van... Vasárnap Norbi harmadik lett az időmérőn, és az első futamon megtartotta helyét, ami nem volt könnyű, mert fékproblémái voltak, de behozta dobogóra kamionját. 

A második futamon a hatodik helyről indult, hamar feljött a másodikra, majd nagyot küzdött Frankievel - aki helyén Beninek kellett volna lennie, de erről később -, végül sikerült átvennie a vezetést, és magabiztosan nyerte meg a futamot, megszerezve idei első futamgyőzelmét. Beni számára a vasárnap egy rémálom volt, ugyanis az első futam rajtjánál eljött az ötödik helyen, de piros zászlóval leintették a futamot, majd a második rajt után élete legjobb eredményét érhette volna el első futamon, a hetedik helyen autózott, amikor kiintették boxutca áthajtásra.
 
Beni nem értette, "nem csináltam semmit" kiabálta a rádióba, de ki kellett jönnie, ugyanis az FIA szerint az előző piros zászlónál előzött.

A 12. helyre tudott visszaállni, ahonnan egyet tudott előzni, így 11. lett. A futam után gyorsan megnézték a belső kamerás felvételt, és rohantak az FIA-hoz, ugyanis Frankie előzött piros zászlónál, nem pedig Beni! A FIA visszanézte az esetet, és elismerte, hogy hibáztak, ÉS ROSSZ AUTÓT HÍVTAK KI boxutca áthajtásra, nem a 21-es rajtszámút, hanem a 12-est... "Összekevertük a számokat, bocsi" - ennyi volt a válaszuk. 

Beni a hetedik hellyel a második futamon az első sorból rajtolhatott volna, és akár felállhatott volna Norbi mellé a dobogóra, hiszen a tempója már megvan az élen maradáshoz! Ráadásul Frankie, aki miatt mi kaptuk a boxutca áthajtást, csupán figyelmeztetést kapott, és a Pole-ból indulhatott a második futamon (mivel 8. lett az elsőn). Gyönyörű... 

Beni teljesen le volt törve, de ez most így alakult, a második futamon mindent beleadva feljött a hatodik helyre úgy, hogy az első kanyar után 14. volt... Mindkét nap meggyűlt tehát a bajuk az FIA-val, ráadásul nem engedték berakni a kamionokba az élő kamerákat, melyeken keresztül otthonról - az interneten - lehetett volna nézni például Norbi kamionjából az első futamot, ahol 18 helyet lépett előre... 

A vasárnapi második futamon Norbi első és Beni hatodik helyével megnyerték a csapatversenyt, a győzelemért járó trófeát Jobbágy Ákos csapatfőnök vehette át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.