Forma-1

Magyar Nagydíj: lengyel, szlovák és osztrák rendőrök is besegítenek

A jövő hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj biztosításában lengyel, szlovák és osztrák rendőrök is segítik majd magyar kollégáik munkáját.

2013.07.16 13:54MTI

A külföldi rendőrök elsősorban a külföldi vendégek problémáinak megoldásában segítenek, könnyítik a tájékozódásukat, ellenőrzik okmányaikat és járműveiket.

Tavalyhoz hasonlóan idén is több konzulátus képviselője is jelen lesz a mogyoródi Hungaroringen. A brit, német, finn és lengyel konzulok az EU tagállamai, valamint Svájc konzulátusi feladatait látják el a verseny ideje alatt. Jövő héten csütörtöktől az azt követő hétfő reggelig a versenypálya közelében ideiglenes rendőrőrs működik. 

Ennek, valamint az egyes konzulátusok képviselőinek elérhetőségeit  később teszi közzé honlapján a rendőrség. A Pest megyei rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a sportrendezvényre nagy számban érkező magyar és külföldi látogatók erősen megterhelik Mogyoród és környékének forgalmát.
 
Ezért a lakosokat arra kérik, hogy gépkocsival csak akkor induljanak el, ha az feltétlenül szükséges, illetve a szokásosnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek. A rendezvény ideje alatt Szilasligeten és Mogyoródon is forgalomkorlátozásokra kell készülni. A versenypálya körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján megállási tilalom lesz érvényben. 

A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, valamint a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.