Karcag

Öt áldozat - vádat emeltek a balesetet okozó moldáv sofőr ellen

Az ügyészség a bíróságnak indítványt tett a vádlott előzetes letartóztatásának fenntartására, mert véleménye szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

2013.04.22 13:14MTI

A Szolnoki Járási Ügyészség a Karcagi Járásbíróságon vádat emelt a Karcagnál öt ember halálával járó közúti balesetet okozó moldovai férfi ellen - közölte Balázsné Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Főügyészség szóvivője hétfőn.

A vádlott január 6-án reggel az általa vezetett autóval Karcag külterületén, a 4-es főúton áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő gépkocsival. A másik járműben öten utaztak, és valamennyien életüket vesztették

Balázsné Busku Terézia ügyészségi szóvivő elmondta, a balesetet a vádlott figyelmetlensége okozta

A vád szerint a moldovai férfi kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségét követte el, emiatt az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Az ügyészség a bíróságnak indítványt tett a vádlott előzetes letartóztatásának fenntartására, mert véleménye szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.