2 millió forint érték

Litván autó, moldáv sofőr, dupla alváz: csempészett cigaretta

Kétmillió forint értékű csempészcigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala megyei munkatársai, szerdán délután, abban a litván személyautóban, amelyet az M70-es úton ellenőriztek.

2013.02.07 09:27Havariapress

Egy litván személyautót ellenőriztek a NAV Zala megyei munkatársai, szerdán délután, az M70-es úton.

A vizsgálat során feltűnt a pénzügyőröknek, hogy a jármű alvázán átalakítást végeztek. A tételes vizsgálat során a házilag átalakított dupla alvázból 210 karton magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a 2 millió forint értékű csempészárut és az autót lefoglalták, a moldáv sofőrrel szemben költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

A hatóság egyidejűleg jövedéki eljárást is indított, melynek során több mint 2 millió forint jövedéki bírságot szabott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.