Elindult a próbajárat

Földgázüzemű buszt tesztel a BKV és a Volán

Földgázüzemű autóbuszt tesztelnek két hónapon át Budapesten, illetve az elővárosi közlekedésben, a próbajárat kedden indult útnak a népligeti buszpályaudvarról.

2013.03.26 13:07MTI

A Főgáz CNG Kft. tájékoztatása szerint a Főgáz a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel együttműködve egy úgynevezett CNG (sűrített földgáz) üzemű MAN Lion,s City A37 típusú autóbuszt biztosít tesztelésre a Budapesti Közlekedési Központnak, a BKV Zrt.-nek és a Volánbusz Zrt.-nek. 

A fehér színű, oldalán hegyvonulatokkal és virágmintákkal díszített buszt egy hónapig elővárosi menetrendben a Budapest-Maglód útvonalon, egy hónapig pedig városi körülmények között tesztelik. A Főgáz a buszt reklámcélra is használja, a lakosság figyelmét szeretné felhívni a sűrített földgázhajtás nyújtotta előnyökre. 

A sűrített földgázüzemű járművek mind gazdaságilag, mind környezetvédelmi szempontból előnyösek az üzemeltető számára, hiszen ezek a járművek csökkentik a környezetterhelést, kevesebb szén-dioxidot, szén-monoxidot juttatnak a levegőbe, koromkibocsátásuk pedig nulla - írták a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.