Káosz

Képek: behavazódtunk - határzárás, kamionstop, súlyos balesetek, kedden folyt.köv.

Több megyében is korlátozzák a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek forgalmát és ezek a gépjárművek nem léphetik át a szerb, a horvát és a román határt sem.

Képekben: behavazódtunk képgaléria

2013.03.25 22:31MTI, fotó: Varga György

Keddre a havazás és a hófúvás miatt már szinte az ország egész területére első- vagy másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Több megyében is korlátozzák a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek forgalmát és ezek a gépjárművek nem léphetik át a szerb, a horvát és a román határt sem. Forgalomkorlátozást rendeltek el a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek számára Baranya, Somogy és Fejér megyében, valamint az M7-es autópálya és az M7-es autóút teljes zalai szakaszán. Komárom-Esztergom megyében parkolókba terelik azokat a tehergépjárműveket, amelyek Fejér megyén mennének keresztül, és csak azokat engedik tovább, amelyek úti célja Fejér megye.

Az M1-es autópályán keresztül Szlovéniába közlekedő kamionok a 85-ös és 86-os számú főutak lehajtóinál nem térhetnek le a pályáról. Az M7-es autópálya érdi leágazásánál a fővárosból kifelé tartó teljes forgalmat a 7-es számú főútra terelik a rendőrök, az autósokat Martonvásárnál engedik vissza. A 7,5 tonnánál nagyobb tömegű tehergépjárművek nem léphetik át a szerb, a horvát és a román határt.

A fővárosi közlekedésben kisebb-nagyobb fennakadások vannak, a budai oldalon több autóbusz nem, vagy a szokásosnál jóval lassabban közlekedik. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a metró, a HÉV és a villamos járatok zavartalanul üzemelnek. Este hét órától teljes létszámban dolgozik a hóeltakarító személyzet a Liszt Ferenc-repülőtéren, a forgalomban nem okoz fennakadást a havazás. A Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Hardy Mihály azt közölte: húsz gép dolgozik, főként a kifutópályák hómentesítésén. A pályákon eddig nem volt szükség intenzívebb beavatkozásra. Hozzátette: a repülőtér ettől eltekintve normál üzemben működik.

Az időjárás miatt számos baleset történt az esti órákban: kamion fordult keresztbe a 7-es főúton Székesfehérvár határában; és a 44-es főút két szakaszán. A 74-es főúton Barnakpusztánál három nyerges vontató, Nagykanizsán egy tartályos kamion, Lentiben a szükségparkolók felé tartó kamionok akadtak el, Gellénháza és Zalatárnok között egy kamion csúszott félig az árokba.

A 75-ös főút több pontján is fennakadások vannak a közlekedésben, Zalatárnoknál egy pótkocsis járműszerelvény akadt el, Pölöskénél négy kamion került a hó fogságába, emiatt a közútkezelő munkagépei sem tudtak továbbhaladni, Alsópáhokon pedig szintén egy kamion fordult keresztbe és zárta el teljesen az utat. Veszprém megyében két súlyos és több könnyű sérüléses baleset volt. Pápa térségében egy motoros felbukott, súlyos fejsérüléssel a pápai kórházba szállították, Balatonszepezd és Zánka között pedig egy személyautó szenvedett balesetet, onnan is fejsérültet vittek kórházba, ezúttal Veszprémbe.

A hófúvás miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki kilenc kistérségre, nagyrészt Jász-Nagykun-Szolnok megye területére hétfő este az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint a ceglédi, a nagykátai, a jászberényi, a szolnoki, a kunszentmártoni, a mezőtúri, a törökszentmiklósi, a karcagi és a tiszafüredi kistérségben erős hófúvás várható, és a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Keddre a havazás és a hófúvás miatt már szinte az ország egész területére első- vagy másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Két megye - Komárom-Esztergom és Békés - kivételével mindenütt számítani lehet veszélyes időjárási jelenségre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.