A gyorsforgalmi fölött

Megújul a Sibrik Miklós úti felüljáró

Várhatóan 2013 nyarán megkezdődnek a főváros X. kerületében, a Ferihegyi gyorsforgalmi út fölött átívelő Sibrik Miklós úti felüljáró átépítési munkálatai.

2013.03.17 11:10Havariapress

Előreláthatóan 2013 nyarán megkezdődnek a Ferihegyi gyorsforgalmi út fölött átívelő Sibrik Miklós úti felüljáró felújítási munkálatai, a főváros X. kerületében. A 1978-ban épült szerkezetet utoljára 1989-ben újították fel, azóta jelentős beavatkozás nem történt rajta. Az elvégzett vizsgálatok alapján át kell építeni a felüljárót, valamint a híd környezetét is, mivel különböző részein, főként a pilléreknél és a szélső hídgerendákon jelentős mértékű korróziós károk keletkeztek az elmúlt évek során, illetve a dilatációs szerkezetek, a hídpálya és a járdák burkolatai is tönkrementek.

A felújítási munkálatok két ütemben valósulnak meg. Az első ütemben a hidat hossztengelye mentén kettévágják, és a Ferihegy felőli oldalát elbontják. Ebben a munkafázisban a forgalom a központ felől, a nyugati oldalon, kétszer egy sávban halad majd. A második ütemben a másik oldalt bontják majd el, és akkor a már felújított szakaszon haladhat a forgalom szintén kétszer egy sávban.

A híd mindkét oldalán, 3 és fél méterre szélesített, az úttesttől duplasoros szalagkorláttal elválasztott gyalog- és kerékpárút épül, ami belecsatlakozik majd a korábban kiépült kerékpárutakba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.