GYSEV

Októberre elkészül az új gyalogos-felüljáró Körmenden

Októberre készül el az új gyalogos-felüljáró a körmendi állomáson.

2013.03.01 10:05MTI

Rázó László, a GYSEV szóvivője szerint a 236,4 millió forintos költséggel 85 százalékban uniós forrásból megépülő felüljáró építéséről már aláírta a szerződést a munkát megrendelő vasúttársaság és a kivitelező Közgép Építő-, és Fémszerkezetgyártó Zrt.

Hozzátette: a gyalogos-felüljáró köti majd össze az új buszpályaudvart a vasútállomás túloldalán található városrésszel, segítve és biztonságossá téve ezzel a közlekedést.

A régi felüljárót három éve a vonalszakasz villamosítása miatt bontották el, a létesítményt azóta nagyon hiányolják a helyiek. Kárpótlásul most egy minden igényt kielégítő felüljárót kapnak: a szerkezetben lift gondoskodik azokról, akik nem tudnak, vagy nem akarnak lépcsőzni, a járófelületet pedig télen fűtik, hogy ne váljon csúszóssá - sorolta a részleteket.

Rázó László szólt arról is: a hamarosan megkezdődő munkálatok októberig átmeneti kényelmetlenséget okoznak a körmendieknek. A felüljáró építése miatt ugyanis ideiglenes peronra lesz szükség, mivel a III-V. vágány közötti peront a tavaszi és a nyári hónapokban le kell zárni a munkavégzéshez.

Ugyancsak le kell majd zárni a kivitelezés idejére a tavaly átadott intermodális buszpályaudvar egy részét, ez azonban nem befolyásolja a menetrendet, a buszok zavartalanul közlekednek - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.