Mindent lehet?

Túl sok balesetet okoznak a kerékpárosok

A 2012-es évben csökkent a személyi sérüléssel és halállal végződő közúti balesetek száma, azonban egyre több balesetet okoznak a kerékpárosok.

2013.02.27 11:41Havariapress

A tavalyi évben csökkent a személyi sérüléssel és halállal végződő közúti balesetek száma, 33-al kevesebben vesztették életüket, de még így is 605-en haltak meg az utakon. 10 éve nem tapasztalt módon nőtt azonban a gyalogosbalesetek száma, ami elérte a 28 százalékot. Az adatok szerint kifejezetten magas arányban okoztak balesetet a kerékpárosok 2012-ben, összesen 1963 alkalommal. Az ellenőrzések tapasztalatai azt mutatják, hogy sok kerékpáros egyáltalán nincs tisztában az alapvető közlekedési szabályokkal, és egyre gyakrabban hagyják szándékosan figyelmen kívül a közúti jelzéseket; például tiloson hajtanak át. A másik oka a sok kerékpáros balesetnek az ittas vezetés. Tavaly minden harmadik balesetet ittasan okoztak a biciklisek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.