Alacsonypadlós

Kiírta a villamosbeszerzési tendert a BKK

Kiírta az új, alacsonypadlós villamosok beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárást a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

2013.02.15 14:19MTI

A központ az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy az eljárás keretében 37 energiahatékony, alacsonypadlós villamost vesznek (25 jármű lesz 32-36 méter hosszú, 12 pedig 52-56 méter hosszú). Ezek a villamosok az 1-es, a 3-as, a 19-es és a 61-es vonalra kerülnek, és egyben pótolják a legöregebb, negyvenévesnél öregebb járműveket.

Az eljárás keretében lehetőség van a mostani 37-en túl további 87 kocsi későbbi beszerzésére, így akkor ugyanolyan villamosokat tud majd venni a BKK. Ennek érdekében alkalmassági feltételként a leendő pályázóknak 30 új építésű, teljes hosszban alacsonypadlós, mindkét oldalán ajtókkal rendelkező járműnek az Európai Unió vagy az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) területén az elmúlt három évben történt üzembe helyezését kell bemutatnia. A szállító kiválasztásánál az összességében legelőnyösebb ajánlat dönt, az áron túl figyelembe veszik a műszaki és ergonómiai szempontokat is.

A villamosok beszerzéshez kapcsolódóan felújítják a Hungária, a Száva és a Budafok kocsiszínt, ahova a karbantartáshoz szükséges eszközöket is telepítik, és peronokat is átépítenek.

A beszerzés része a budapesti villamos- és trolibusz-járműfejlesztés (első ütem) projektnek, amely 99,33 százalékos uniós támogatással, 43 milliárd forint értékben valósulhat meg - az ehhez szükséges támogatási szerződést a BKK tavaly decemberben kötötte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.