Havazás

Elhagyta Zala megyét a veszteglő kamionok többsége

A hétfő óta Zalában veszteglő kamionok nagyobb része kedd délutánra elhagyta a megyét, miután a szlovén hatóságok újból megnyitották a magyar-szlovén átkelőket.

2013.02.12 16:58MTI

Rigó Csaba a Zala Megyei Védelmi Bizottság (ZMVB) elnökeként elmondta: a szlovénok nem sokkal 14 óra előtt oldották fel az olaszországi rendkívüli hóhelyzet miatt hétfő óta tartó forgalomkorlátozást. A Zalában a főbb útvonalak mentén és a pihenőhelyeken veszteglő mintegy ezer kamion háromnegyede 16 órára elhagyta a megyét, s a többi várakozó járművet is szakaszosan, rendőrségi közreműködéssel indítják útnak.

A kormánymegbízott beszámolt arról is, hogy a ZMVB rendkívüli ülést tartott kedden délután, és tízpontos határozatot fogadtak el a rendkívüli időjárási helyzet következményeinek felszámolására. Ebben mások mellett a helyi védelmi bizottságokat, a közszolgáltatókat és a hatóságokat arra szólították fel, hogy a saját területükön minden szükséges felmérést, előkészületet végezzenek el arra az esetre, ha a várható újabb erőteljes havazás fennakadásokat okozna Zalában.

Rigó Csaba hozzátette: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott azzal kereste meg, hogy ha a szlovén hatóságok ismét lezárják a határokat, rövid időn belül intézkedni tud a magyar-ukrán átkelőknél is hasonló lépésre. A tranzitforgalom korlátozásával így megakadályozható lesz, hogy a mostanihoz hasonlóan nagy számú jármű torlódjon össze kilépésre várakozva a zalai határszakaszon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.