Kényszerszünet

A Peugeot Citroen újabb négy napra leállítja szlovákiai termelését

A PSA Peugeot Citroen francia járműgyártó négy napra leállítja a termelést szlovákiai üzemében márciusban, miután februárban is négynapos kényszerszünetet tartottak az alacsony kereslet miatt.

2013.02.11 20:03MTI

A PSA Peugeot Citroen szóvivője hétfőn azt mondta, hogy "nem változott a helyzet a piacon, nincs jele a javulásnak az Európai Unióban".
   
Helyi lapértesülések szerint a PSA 3500 alkalmazottja a termelés februári és márciusi leállítása idején bérének 65 százalékát kapja meg.
   
A PSA Nyugat-Szlovákiában található üzemében rekordszámú, 215 ezer autót szereltek össze tavaly. Szlovákiában tavaly összesen 900 ezer autót állítottak elő, ami szintén rekordnak számít.
   
A PSA Peugeot Citroen mellett a német Volkswagen és a dél-koreai Kia gyárt járműveket Szlovákiában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.