Havazás, helyenként ónos eső várható

OKF: hótorlaszokra, lassabb közlekedésre kell számítani több térségben

Hótorlaszokra, lassabb közlekedésre kell számítaniuk a közúton közlekedőknek hétfőn a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén. Ezekben a térségekben a nap folyamán havazás, helyenként ónos eső várható.

2013.01.28 10:24MTI

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője, Hajdu Márton közlése szerint 16 megyében van hótakaró, a legnagyobb Győr-Moson-Sopronban, ahol a hó vastagsága eléri a 35 centimétert. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 18 Celsius-fok volt, amelyet Veszprém megyében mértek.
   
A hétvégén az OKF összesítése szerint 69-en sérültek meg azokban a balesetekben, ahol a tűzoltók beavatkozására is szükség volt. Ezen kívül hat ember szén-monoxid-mérgezést szenvedett.
   
A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek a hétvégén összesen 2014 szakemberrel vettek részt a káresemények felszámolásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.