Havazás

Több vonat is százperces késéssel közlekedik

A havazás, valamint váltóállítási gondok miatt több vonat is százperces vagy még nagyobb késéssel közlekedik hétfő délelőtt - derül ki a MÁV térképes vonatinformációjából.

2013.01.14 10:18MTI

A Budapestről, a Nyugati pályaudvarról 6 órakor Veresegyházon át Vácra közlekedő vonat 147 perces késéssel közlekedik, 7.26 helyett várhatóan 10 óra előtt érkezik Vácra. Ugyanazon a vonalon a reggel 7 órakor indult személyvonat 96 percet késik, az ellenkező irányban közlekedő pedig 79 percet. Száz percet késik a Piliscsaba és a Nyugati pályaudvar között közlekedő személyvonat is.

A Keleti pályaudvarról Hatvanba tartó vonat 64 perc késéssel, háromnegyed 10-kor tudta elhagyni a pályaudvart, a Szolnokról Záhonyba tartó személyvonat pedig 92 perc késéssel közlekedik.

Az ország nyugati és középső részén az intenzív havazás és az ónos eső miatt több vonalon váltóállítási problémák okoznak fennakadásokat a vasúti közlekedésben. A MÁV Zrt. a forgalmasabb állomásokon megemelt létszámú személyzettel tisztítja a váltókat. A váltófűtő berendezések a maximumon működnek, de a folyamatos havazás és a vonatok okozta menetszél miatt minden vonat után újra kell tisztítani a váltókat - közölte korábban a Mávinform.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.