Elővárosi járatok

NFM: a közlekedés javítása a cél

Tarlós István főpolgármester "garanciákat kért és kapott" a szaktárcától arra, hogy a szolgáltatóváltással nem sérülnek a budapesti helyi közlekedéssel kapcsolatos érdekek.

2013.01.10 16:40MTI

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter csütörtöki, Tarlós István budapesti főpolgármesterrel tartott találkozóján megerősítette, hogy a változások célja az elővárosi és agglomerációs közlekedés javítása, a városi és elővárosi közlekedés integrációjának előmozdítása. 

A közleményben kifejtették, hogy Németh Lászlóné és Tarlós István az agglomerációs vonalak átvételével kapcsolatos kérdésekről egyeztetett. A megbeszélésen a városvezető "garanciákat kért és kapott a minisztériumtól" arra, hogy a szolgáltatóváltással nem sérülnek a budapesti helyi közlekedéssel kapcsolatos érdekek - emelték ki. 

Hangsúlyozták, a változások célja az elővárosi és agglomerációs közlekedés javítása, ezért a szolgáltatás minősége és díjai nem alakulhatnak kedvezőtlenebbül az utasok számára. Megállapodtak arról, hogy a vonalátvétellel kapcsolatos, korábban megkezdett munka ennek figyelembe vételével folytatódik - tették hozzá.
 
Tarlós István csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Németh Lászlónéval és Völner Pál államtitkárral folytatott megbeszélésen tisztázódtak a kérdések, és könnyebb a helyzet, mint gondolta. Szavai szerint az állam egységes jogi szerkezetbe foglalt követelményeknek tesz eleget, amikor a Volánbusz járműveinek szolgáltatását be akarja kapcsolni a rendszerbe. 

A főpolgármester tájékoztatása szerint garanciákat kapott arra, hogy az utazóközönség semmit sem fog megérezni abból, hogy egyes, az agglomerációba járó vonalakon a Volánbusz szolgáltat. Elmondta, hogy a Volánbusz és a BKV meg fog állapodni az együttműködés feltételeiben. 

Hozzátette, ez azért sem baj, mert meg kellene valósulnia az 1998 óta emlegetett közlekedési szövetségnek, amely a MÁV-ot, a Volánt és a BKV-t foglalná magában. Tarlós István arról is beszámolt: a kormány hozzáállását nem fogja befolyásolni, hogy a Volánbusz átveszi a közigazgatási határon kívüli járatok üzemeltetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.