A budapesti elővárosi vonalakon működik

MÁV: 50 millió forintba került GPS-tájékoztatás fejlesztése

A MÁV-START Zrt. közölte: a budapesti elővárosi vonalakon működő GPS alapú tájékoztatás fejlesztése 50 millió forintba került.

2011.05.24 11:21MTI

A MÁV-START Zrt. folyamatosan fejleszti a budapesti elővárosi vonalakon az utasok GPS alapú tájékoztatását és május végére a főváros környéki vonatok már több mint nyolcvan százalékán lesz elérhető az utasok számára  menet közben is a pontos helymeghatározás - közölte a cég még hétfőn.
   
Hozzátették: az új rendszert 50 millió forintért 55 kocsiba szerelik be, és az idei tavasztól - az eddigi motorvonatokon felül - további napi 280 közlekedő szerelvényben tudják az utasokat GPS alapú tájékoztatással információkkal ellátni a vonat aktuális helyzetéről és a következő megállásról.
   
A MÁV-START Zrt. még hétfői közleményében kiemelte: a fejlesztésnek köszönhetően a gépi hangosbeszélőn keresztül hallható információkat három budapesti elővárosi vonalon, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Ferihegy-Monor-Albertirsa-Cegléd-Szolnok és Budapest-Sülysáp-Nagykáta-Újszász-Szolnok között hallhatják az utasok.
   
A tájékoztatás magyar, angol és német nyelvű.
   
A fejlesztés szerelési munkálatait a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. végezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.