Karambol, sérültek

Ámokfutó osztrák autóst üldözött a szlovén rendőrség

Egy szlovén rendőr és egy osztrák autós súlyosan, három további rendőr könnyebben megsérült a szlovén A1-es autópályán csütörtökre virradóra történt karambolban.

2013.01.03 12:59MTI

A baleset azután következett be, hogy a rendőrök üldözőbe vették a felszólításukra meg nem álló osztrák gépkocsit - jelentette a szlovén média és a rendőrség.

A kranji rendőrség beszámolója szerint látványos hajsza után a 29 éves osztrák férfi BMW gépkocsijával nekiment egy őt lassítani próbáló rendőrautónak. Előzőleg egy járőr Kranj közelében megpróbálta leszorítani az útról a vakmerően vezető autóst, de az csak fokozott sebességgel hajtott tovább Ausztria felé, s így tett az ütközés után is.

Egy harmadik járőr tüskeszalagokat helyezett el a brezjei kijáratnál, de az osztrák ott sem állt meg, áthajtott rajtuk, majd kilyukadt kerekekkel folytatta útját, és végül belerohant a negyedik járőrkocsiba, amely felgyújtott reflektorokkal várta a lescei kijáratnál. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a rendőrautó ötven métert repült, két rendőr és két kutyájuk pedig az autóban rekedt. A rendőröket tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a járműből, a kutyák az ütközés következtében elpusztultak.

Az osztrák sofőr és egy rendőr súlyos, három további rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett a kranji rendőrség szerint. Az osztrákot és két rendőrt kórházba szállították, az autópályát több órára lezárták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.