Jogutódlással

Gemenc Volán: visszaveszik az alvállalkozó dolgozóit

Jövő év január 1-jétől visszaveszi a Gemenc Volán Zrt. a jelenleg alvállalkozónál foglalkoztatott közel száz dolgozót.

2012.12.19 19:28MTI

Amrein Károly, a cég műszaki tanácsadója a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) keddi közleményében foglaltakra reagált; eszerint Dombóváron és Tamásiban a dolgozók eldöntötték, hogy január 1-jétől nem kívánnak a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként működő Gemenc és Környéke Busz Kft.-nél dolgozni, mert az alvállalkozói szerződés ez év december 31-én megszűnik.

A szakszervezet azt is kilátásba helyezte, hogy január 1-jével leáll Tamási és Dombóvár térségében az autóbusz-közlekedés.

A Gemenc Volán műszaki tanácsadója - korábbi vezérigazgatója - az MTI-nek leszögezte: a volántársaság jogutódlással visszaveszi a dolgozókat, és az alvállalkozásba adott szolgáltatást - Tamási és Dombóvár térségének helyközi közlekedését - is átveszi.

Dobi István, a SZAKSZ elnöke szerdán azzal indokolta a keddi állásfoglalást, hogy a zrt. vezérigazgatója december 17-én arról tájékoztatta az üzemi tanácsot: a szerződés meghosszabbításának, illetve egy új szerződésnek a jogi lehetőségét "a társaság a tulajdonos bevonásával vizsgálja".

A szerződéshosszabbításra a SZAKSZ elnöke szerint nincs törvényes lehetőség. Hozzátette, a jelenleg a Gemenc és Környéke Busz Kft.-nél alkalmazott dolgozók január 1-jétől csak a Gemenc Volántól fogadnak el utasítást.

Az MTI szerdán többször kereste Bebics Jánost, a Gemenc Volán Zrt. vezérigazgatóját, de nem tudta elérni.

A Gemenc Volán Zrt. 2009-ben kötött 2012. december 31-ig szóló alvállalkozói szerződést az Orangeways Zrt.-vel a két kistérség helyközi autóbusz-közlekedésére, amelyet jelenleg a cég jogutódjaként a Gemenc és Környéke Busz Kft. végez. Tamási és Dombóvár környékén a helyközi járatokkal naponta több száz diák és munkavállaló jut el iskolába és munkahelyére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.