Manipuláció?

Vádat emeltek a Porsche egykori vezetői ellen

A Volkswagen balul elsült bekebelezési kísérlete után a stuttgarti államügyészség részvényárfolyam manipuláció gyanújával vádat emelt a Porsche egykori vezérigazgatója, Wendelin Wiedeking, valamint pénzügyi igazgatója, Holger Härter ellen.

2012.12.19 11:35MTI

Az ügyészség indoklása szerint a Porsche két felsővezetője 2008-ban valótlan adatokat tett közzé Volkswagen részvények vásárlásáról és tagadták a többségi tulajdonrész megszerzésére irányuló szándékot. Az ügyészség egyúttal ejtette a hűtlen kezelés vádját a vezetőkkel szemben. 

A Porsche helyiségeiben tartott házkutatásokon a bűnüldöző szervek bizonyítékokat találtak arra, hogy a vállalat vezetői hamis tájékoztatást adtak szándékaikról a befektetőknek és ezzel befolyásolták a Volkswagen részvényének árfolyamát. A vádlottak védői visszautasították az ügyészség állítását. A per felvételéről a stuttgarti törvényszék dönt, az ügy tárgyalása pedig a jövő évben kezdődhet meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.