Június 5-ig szól a kinevezés

Járműipari szakképzési és kutatási biztos az NGM-nél

Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét gazdasági ügyekért, szakképzésért és a nagyberuházások koordinálásáért is felelős alpolgármesterét (Fidesz-KDNP) nevezte ki csütörtöki hatállyal a járműipari képzéssel és kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

2012.12.07 15:31MTI

A kinevezés 2013. június 5-ig szól, a biztos tevékenységét a nemzetgazdasági miniszter irányítja.
 
A miniszteri biztos feladatai közé tartozik többek között a járműipari duális szakiskolai, főiskolai képzés országos szintű fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó elméleti és gyakorlati képzés tartalmi fejlesztésének koordinációja; a járműipari szakmák népszerűsítését segítő pályaválasztási és pályaorientációs modell kialakítása; továbbá a felsőoktatást érintő kormányzati kezdeményezésű projektekben való részvétel, és a járműipar, mint kiemelt iparág érdekeinek megjelenítése. 

Ezenkívül a biztos feladata a járműipari kutatás-fejlesztési programok előkészítésének koordinációja, és az ehhez kapcsolódó hazai és nemzetközi együttműködések kialakításának kormányzati szintű támogatása; a hazai forrásból, valamint az EU-s közös finanszírozású pályázati stratégiában a járműipar specifikus érdekeinek megjelenítése; illetve a magyarországi beszállítóipar erősítése, és ehhez kötődő mentorálási program kidolgozása. 

A kecskeméti várospolitikus korábban számos szakképzési és foglalkoztatás programot koordinált Kecskemét város és az ott gyárat építő Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. között. A Kecskemét honlapján található önéletrajz szerint Szemereyné Pataki Klaudia közgazdász, idegenforgalmi, vállalatvezetői és képviselői tapasztalattal rendelkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.