Minden rendelkezésre áll

Felkészültek a télre a közlekedési és energetikai ágazatok

Az energetikai, valamint az útágazat felkészült a télre, a személyi feltételek, az eszközök, valamint a szükséges források is rendelkezésre állnak.

2012.12.06 11:58MTI

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. 143, míg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 751 járművet, önjáró hómarókat, illetve adapterekkel szerelt teherautókat tart készenlétben - erről Schváb Zoltán, az NFM közlekedésért felelős helyettes államtitkára számolt be a tájékoztatón. 

A kereskedelmi gáztárolók 50 százalékra vannak feltöltve, ezt kiegészítik a stratégiai tárolókban lévő készletek, így még a 2009-es télhez hasonló nehéz helyzet sem okoz gondot - jelentette ki Koós Zoltán, a tárca főosztályvezető-helyettese a tájékoztatón. A villamosenergia-rendszerben a tartalék kapacitások indításához szükséges fűtőanyag rendelkezésre áll. A tartalék kapacitás mennyisége 1300 megawatt. 

A Paksi Atomerőműben történt célzott biztonsági felülvizsgálat megállapította, hogy a Duna alacsony vízszintje mellett is biztonságos az erőmű működése - tette hozzá a főosztályvezető helyettes. Schváb Zoltán kiemelte, hogy az ÁAK és a Magyar Közút is napi 24 órában működteti diszpécser szolgálatát, ez utóbbi központja hangolja össze a több megyére kiterjedő feladatokat.
 
A vasútnál a személykocsik fűtését minden indulás előtt ellenőrzik. A MÁV-Start gondoskodik az utazóközönség tájékoztatásáról, ha az időjárás fennakadást okozna a forgalomban. A Volán társaságok az időjáráshoz igazodva tartják nyitva fűtött váróhelyiségeiket.
 
A HungaroControl Repülőtéri Irányító Szolgálat felkészítette munkatársait a téli teendőkre, különösen a rossz látási viszonyok közti eljárásokra. Az Országos Műszaki Irányító Törzs közvetlen kapcsolatban áll a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, és folyamatosan értékelik a hajózási feltételek változását - ismertette a helyettes államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.