Autópályákon, közutakon

Ellenőrzik az alagutakat Japánban

Az elmúlt hétvégi alagútbaleset nyomán a japán kormány elrendelte több tucat, az autópályákon lévő, illetve közúti alagút ellenőrzését.

2012.12.04 08:24MTI

A tokiói közlekedési minisztérium kedd reggel ismertté vált bejelentése szerint a hatóságok csaknem 50, a központi kormány igazgatása alatt álló alagút ellenőrzésére adtak utasítást. A rendelet kiadására azt követően került sor, hogy Tokiótól mintegy 80 kilométerre, a Csou autópályán lévő, több mint négy kilométer hosszú Szaszago alagút boltozata vasárnapra virradóra egy 110 méteres szakaszon beomlott, és több gépkocsit maga alá temetett. A szerencsétlenség következtében kilenc személy vesztette életét és többen megsebesültek. 

A katasztrófa idején mintegy 30 jármű volt az alagútban. A szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen. Az első feltételezések szerint minden bizonnyal a betonpaneleket tartó acélrudak lazultak meg, és mintegy 270, egyenként másfél tonnás betonelem zuhant le, közöttük több az alagútban haladó kocsikra. Az 1977-ben épült Szaszago alagutat legutóbb szeptemberben ellenőrizték, és akkor semmilyen rendellenességet nem észleltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.