Majd 2 milló forintos kár

Újabb kábellopások a szentendrei hév, valamint egy villamos vonalán

Ismét kábeleket loptak a fővárosban a H5-ös, szentendrei hév vonalán, továbbá a VIII. kerületben a 37A villamos vonalán.

2012.11.29 20:11MTI

A szentendrei hév vonalán legutóbb a múlt héten loptak el 170 méternyi kábelt. Az akkori anyagi kár közel 1,8 millió forint volt. A BKK feljelentést tett az ügyben. A BKK mostani közleménye szerint a H5-ös hév vonalán, Csillaghegy állomás közelében szerda este "nyolc oszlopköznyi légkábelt" loptak el ismeretlen elkövetők. A lopási kár megközelítőleg 2 millió forint, a helyreállítás értéke pedig 5 millió forint. 

A hév közlekedése folyamatos volt, azonban az áramkorlátozás miatt lassítani kellett a szerelvények forgalmát. A korlátozás a kábelek pótlásáig marad érvényben - tette hozzá a BKK. A 37A villamos vonalán csütörtökön a VIII. kerületi Asztalos Sándor utcai felüljárón rongálták meg a kábelszekrényeket, és 26-26 méter betáplálási kábelt tulajdonítottak el ismeretlenek. Az eset a villamosforgalmat nem akadályozta. A lopási kár megközelítőleg 700 ezer forint - írta a BKK. 

Ismét emlékeztettek arra, hogy a tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat - 250 ezer forint jutalmat - ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását. Továbbá 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.