Már át is adták

Felújították a MÁV-állomás aluljáróját Rákoshegyen

Megújult a rákoshegyi MÁV-állomás aluljárója az Ashoka - Fiatalok a Változásért program és a Színes Város Csoport együttműködésével, a kiszínesített területet csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át.

2012.11.15 14:32MTI

A mintegy 300 négyzetméteren felújított fal avatásán Riz Levente, Budapest 17. kerületének polgármestere méltatta a diákok és a civilszervezet kezdeményezését, az általuk végzett városszépítő-vasútszépítő munkát. Kriss Béla, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója kifejtette, hogy már második gyümölcse érett be annak az összefogásnak, amelyet a vasúttársaság társadalmi felelősségvállalási programja keretében indított a Színes Város Csoport városszépítő szervezettel közösen.
 
A budapesti projekt abban különbözik az eddigiektől, hogy míg a kelenföldi MÁV-állomás esetén a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium önkéntesei a Pillangóhatás Pedagógiai Programban dolgoztak, addig jelen esetben az Ashoka - Fiatalok a Változásért programja finanszírozta a projekt egy részét, a diákok csupán a látványtervek elkészítésében vettek részt. Emellett számos önkéntes sok órányi munkájának eredményeképpen szépülhetett meg a vonatállomás aluljárója - mondta el Flór Péter, a Színes Város főtitkára. 

Az alkotás témája olyan elmélet, amely szerint a vidék egyszer visszafoglalja a várost: fákkal, bokrokkal, zöld felületekkel lesznek tele a nagyvárosok és a lehangoló, szürke, benzingőzös metropoliszok helyett egészséges környezetben lehet élni. Az 1980-ban alapított Ashoka: Újítók a Társadalomért világszervezet a társadalmi vállalkozókat anyagi és szakmai szolgáltatásokkal támogatja. 

Az Ashoka-tagok által kifejtett tevékenység nagy hatást gyakorol a társadalom érték- és normarendszerére, kiterjed az oktatásra, a környezetvédelemre, az egészségügyre, az emberi jogokra, a közösség aktivizálására, valamint a gazdaság fejlesztésének számos területére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.