Október 13-tól

Húsz Volvo busz áll forgalomba a fővárosban

Október 13-ától áll forgalomba az első húsz Volvo 770-as szólóbusz, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Hollandiából szerzett be.

2012.10.10 12:49MTI

A BKK szerdán a Facebook-oldalán azt írta: a járművek a 8-as, a 105-ös és a 178-as vonalon közlekednek majd, bár honosításuk még nem fejeződött be: a BKK új kék színét már megkapták, de a nyitható ablakok gyártása még folyamatban van, a klímaberendezéseket pedig tavaszig építik be a buszokba. Néhány busz próbaüzemben már közlekedik a fővárosban. 

A BKK azzal indokolta a forgalomba állítást, hogy a 4-es és 6-os villamos pályájának felújítása miatt több buszra van szükség az utasok elszállításához. A Nagykörúton a Corvin-negyed és a Blaha Lujza tér között október 13-ától, előreláthatóan három héten át felújítják a vágányokat, ezért a két megálló között pótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.