Óvatos autókereskedők

Továbbra is hullámzik a hazai járműpiac

A személyautó-piac első negyedévi mélyrepülése után áprilisban kisebb csoda történt: körülbelül annyival több új kocsi kelt el az elmúlt hónapban az egy évvel ezelőttinél, amennyivel alulmúlta a bázist a márciusi értékesítési szint.

2008.05.23 12:00Világgazdaság

A vásárlóerő csökkenését markánsan jelzi, hogy a mini- és a kisautók eladása négy hónap alatt a tavalyinál 16, illetve 9 százalékkal volt kevesebb. Több szakértő is megjegyezte ugyanakkor, hogy az alsó középkategória növekedést mutatott, de különösen a prémium szegmens kereskedői lehetnek elégedettek az idei év indulásával.

Ami a tömegmárkákat illeti, csak hat gyártó tudta növelni az eladásait. Közülük kiemelkedik a 6090 gépkocsit értékesítő Ford, 700 darabos bővüléssel. A FIAT a négy hónap alatt eladott 2038 gépkocsival ugyan nem szerepel a márkasorrend élén, ám darabszámát 416-tal növelte. Ezután az 1033 autót értékesítő Mazda és az 1216 személygépkocsit átadó Kia következik, amelyek 368-cal, illetve 206-tal növelték négyhavi forgalmukat az elmúlt év azonos időszakához képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.