BKK

Újabb buszsávokat vehetnek birtokba a bringások

Tíz helyen nyitja meg a buszsávot a kerékpárosok előtt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

2012.08.01 17:38MTI

Vitézy Dávid vezérigazgató szerdán emlékeztetett rá: először az I. kerületben, a Mészáros utcában vezették be a rendszert és az eddigi tapasztalatok szerint bevált a változtatás. Augusztusban az I. kerületi Fő utcában, az V. kerületben, a József Attila utca-Széchenyi tér útvonalon, illetve a Ferdinánd híd Izabella utcai lehajtóján, a Szent István körút, a Király utca, a Wesselényi utca, a Dohány utca, a Damjanich utca, a Dózsa György út és a Hengermalom út egy-egy szakaszán.

Vitézy Dávid szólt arról, hogy csak azokon a helyszíneken engedik meg a kerékpárok közlekedését, ahol elég széles a buszsáv, és nem túl sűrű a forgalom, emiatt például a Rákóczi úton biztosan nem vezetik be azt.

A BKK vezérigazgatója szerint az intézkedés nyomán a kerékpárosok, a buszok és az autósok is biztonságosabban közlekedhetnek, és pozitív fogadtatása esetén további buszsávokat nyitnak meg a kerékpárosok előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.