Blokkolja a pedálozást

Ezzel talán megakadályozható a biciklilopás

Egy lépéssel a bicikli tolvajok előtt járhatunk a tervezői díjat nyert dizájn lakattal!

2012.07.18 10:42ma.hu

Háromféle trend figyelhető meg a biciklizők között az egyre inkább divattá váló kerekezés miatt elszaporodó eszközlopások megakadályozásának érdekében. Az egyik csoport hatalmas láncokkal, U-lakattal, chipezéssel igyekszik megtartani kerékpárját, vagy annak nagy részét, míg a másik csoport viszi magával a kétkerekűt egészen akár a tárgyalóasztalig, vagy iskolapadig, a maradék pedig a lehető legócskább biciklivel jár, amit már annyiszor elloptak, hogy értéke már nem hat vonzóan a tolvajlásra szakosodott sportbarátoknak.

A 2012 iF termékdizájn díjat nyert pedálblokkoló tulajdonképpen a pedálozást akadályozza meg, még ha sikerült is az ügyes kezű rablóbandának a lakatokat szétnyitni, vagy a láncokat elcsípni, sok hasznát nem veszik a bringának. Ha pedig túl sok a macera a zsákmánnyal, inkább odébb állnak könnyebb prédáért.

A Cheng-Tsung Feng és Yu-Ting Cheng által tervezett lezáró szerkezet könnyű, és a vázon is elfér, amennyiben használaton kívül helyezzük. Természetesen, kulccsal nyitható és zárható. Bár a professzionális tolvajoknak semmi sem jelent akadályt, bizonyára megizzadnak, míg megpróbálják szétbontani ez új zárat.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.