Végül horvát rendőrök állították meg

Fehérvárnál "ingyen" tankolt, Zágrábig üldözték az ámokfutót

Székesfehérvárnál teletankolta kocsiját, majd fizetés nélkül menekülni kezdett Horvátország felé egy autós vasárnap este az M7-esen. A magyar rendőrök az országhatárig üldözték a szlovák rendszámú autót, amelyet végül a horvát rendőrök állítottak meg Zágrábnál.

2012.07.23 13:22HavariaPress

Az autós üldözés vasárnap este 8 óra körül kezdődött, miután a somogyi rendőrök egy Székesfehérvárnál tankoló, majd fizetés nélkül elhajtó autós nyomába eredtek. A szlovák rendszámú Skoda Fabiát az üldözésbe bekapcsolódó zalai rendőrök megpróbálták feltartóztatni, de - a többi közlekedő biztonságára tekintettel - végül úgy döntöttek, csak követik a száguldót. Az autópályán megpróbálták lassításra bírni, de a Skodát vezető férfi még a rendőrautóra is ráhúzta a kormányt, hogy egérutat nyerjen.

Az ámokfutót a letenyei autópálya átkelőnél sem tudták volna biztonságosan megállítani, így hagyták, hogy áttörve a sorompót, ráhajtson a horvátországi autópályára. Az időközben értesített horvát hatóságok is üldözőbe vették a kék Skodát, s egészen Zágrábig követték, mire sikerült megállítaniuk. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közúti veszélyeztetés, rongálás és tiltott határátlépés miatt büntetőeljárást kezdeményezett az elfogott sofőrrel szemben. A magyar rendőrök felvették a kapcsolatot az illetékes horvát rendőri szervvel az elkövető felelősségre vonása érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.