Bíznak a villanyautók terjedésében

Debütált az első elektromos töltőállomás - KÉPEK!

A most átadott elektromos töltőállomás háromfázisú gyorstöltés esetén akár két óra alatt képes teljesen feltölteni egy elektromos autó akkumulátorát.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.07.01 14:44ma.hu
Kattintson a képre! >>>

Üzembe helyezte első elektromos töltőállomását a magyar tulajdonú Hungaroring Zrt. területén az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt., az MVM Magyar Villamos Művek leányvállalata, ezzel is hozzájárulva környezetünk védelméhez, az elektromos autózás elterjedéséhez.

A most átadott elektromos töltőállomás háromfázisú gyorstöltés esetén akár két óra alatt képes teljesen feltölteni egy elektromos autó akkumulátorát. A mogyoródi Hungaroring versenypálya főbejáratánál elhelyezett, egyedi igények szerint tervezett töltőoszlop csatlakozó kialakításai biztosítják, hogy a közeljövőben az utakon futó villanyautók feltölthetőek legyenek. A 22 kW kapacitású töltőállomás 3×32A csatlakozásra került kiépítésre. Az átadás időpontja egybeesett az MVM Partner által támogatott International Superstars Series futammal, amelynek helyszíne ugyancsak a mogyoródi versenypálya volt.

Bally Attila az MVM Partner ZRt. vezérigazgatója elmondta: "A hazai gondolkodásban, és a cég életében is egyre nagyobb szerepet játszik a környezettudatosság és a fenntarthatóság, ezért az MVM Partner az idei évben olyan új, innovatív szolgáltatásokkal és termékekkel bővítette kínálatát, mint például a  villamosenergia-audit, illetve a Zöldáram, amely ez év elején jelent meg a piacon. Ezzel a termékkel a környezetbarát, megújuló energiaforrásból származó Zöldáram elérhetővé vált a környezettudatos üzleti fogyasztók számára is."

Az energetikai társaságcsoport a környezettudatosság jegyében a villanyautók elterjedésében bízik. Az MVM átvette kiterjesztett hatótávolságú elektromos autóját az Opel Amperát, melynek kerekeit minden körülmények között villanymotor hajtja, és 60 kilométerig terjedő úton egy 16 kWh kapacitású lítiumion-akku táplál, amely képes magát akár újratölteni is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.