Megelőzte a kocsisort

Mentés közben gázoltak el egy mentődolgozót

Egy sérült ellátása közben elgázoltak egy mentődolgozót Budapesten.

2012.05.05 21:02MTI

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének tájékoztatása szerint a mentőket péntek délután egy balesethez riasztották a budai alsó rakpartra. A sérültet hordágyra fektették, majd a mentősofőr a kocsi mellett állva éppen az infúzió összeszerelésében segített, amikor egy személyautó a feltorlódott kocsisort kikerülve előbb lefékezett mellette, majd gázt adva úgy hajtott el, hogy közben elsodorta a mentőst. A mentődolgozó az ütéstől elejtette az infúziót, miután megvizsgálták, kiderült, hogy medencetáji zúzódást szenvedett.

Az ügyben rendőrségi eljárás indult - tette hozzá a mentőszolgálat szóvivője.

Az egészségügyért felelős államtitkárság kezdeményezésére, 2010 végén módosították az egészségügyről szóló törvényt, amelynek értelmében 2011. január óta valamennyi egészségügyi dolgozó a munkavégzése során - így a mentődolgozó is - közfeladatot ellátó személynek minősül. A büntetőtörvénykönyv alapján egyes bűncselekmények súlyosabbnak minősülnek, ha azokat közfeladatot ellátó személy ellen követik el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.