A kényelmesebb parkolásért

Lehetővé vált a mobil parkolás már Szombathelyen is

Lehetővé vált a parkolási díj mobiltelefonnal való fizetése Szombathelyen is - jelentette be Szalai Erika, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. vezérigazgatója.

2008.05.08 10:15MTI

"Szombathely tizenkilencedik városként csatlakozott a jelenleg 55 ezer rendszámot tartalmazó rendszerhez" - mondta hétfői szombathelyi sajtótájékoztatóján. A társaság 2006 júliusában alakult meg, azóta 2,6 millió parkolást bonyolított le, eddig összesen 4,2 millió órát parkoltak a rendszer igénybevételével. "Jellemzően a budapestiek veszik igénybe a mobilparkolást, de a szolgáltatás egyre népszerűbb vidéken is" - mondta a vezérigazgató.

Szerinte szolgáltatásuk megkönnyítheti a parkolást, hiszen megfelelő módon regisztrált és feltöltött egyenleggel rendelkező mobiltelefonról elég egy ingyenes számra hívást kezdeményezni, a rendszer pedig feljegyzi a parkolást. Ugyanígy kell eljárni a parkolás befejezésekor is. Telefonhívás esetén percdíj alapú a számlázás, így valóban csak azt az időt fizeti az ügyfél, amennyit parkolással töltött - mondta. Márkus István, a Szombathelyi Vagyonhasznosító Zrt. városgazdálkodási egységének vezetője elmondta: Szombathelyen tizenkét éve működik fizető parkoló rendszer.

"Évek óta foglalkoztunk a mobilos parkolás lehetőségének bevezetésével, saját fejlesztésen is gondolkodtunk, de végül az EME Zrt. rendszere mellett döntöttünk, mert a szombathelyiek így ugyanazzal az egyenleggel már 18 másik városban is parkolhatnak" - mondta. Szombathelyen és környékén egyelőre csupán százan rendelkeznek olyan feltöltött egyenleggel, amelynek segítségével használható a mobil parkolási rendszer, a következő hónapokban azonban jelentős érdeklődésre számítanak. Kérdésre válaszolva Márkus István elmondta azt is: Szombathelyen a parkolóőrök már rendelkeznek olyan kézi számítógépekkel, amelyek segítségével a rendszám alapján ellenőrizhetik, hogy a parkoló autós kezdeményezett-e mobilparkolást, így az indokolatlan pótdíjazás elkerülhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.