Új helyen az ügyfélszolgálat

BKK: változások a parkolási és behajtási ügyintézésben

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2012. január 1-jétől átvette a Parking Kft. feladatait.

2012.03.29 10:23ma.hu

Az egységes budapesti közlekedésirányítás érdekében újabb lépést tettek: egységesítik a BKK parkolási és teherforgalmi ügyfélszolgálatait, illetve később a taxiállomás-használattal kapcsolatos ügyek intézése is itt történhet. Az átalakítás eredményeként a hétvégén átmenetileg szünetel a teherforgalmi behajtási díjak on-line ügyintézési rendszere és április 1-től megváltozik a túlsúlyos és túlméretes járművek közlekedésének ügyintézése is.

Ügyfélszolgálat költözése

A parkolási és teherforgalmi ügyfélszolgálat új helyen várja ügyfeleit 2012. április 2-án, hétfőtől. Az ügyfeleket a megszokott nyitvatartási időben, azaz hétfőtől péntekig 8 és 17 óra között, de szerdán hosszabb nyitvatartással, 8 és 18 óra között várják az új helyszínen.

Az ügyfélszolgálati iroda új címe: Budapest, VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 19-21.

A költözés miatt a korábbi, óbudai ügyfélszolgálati iroda március 30-án (pénteken) zárva tart és a továbbiakban nem működik.

Parkolási pótdíjak ügyintézése

A BKK által üzemeltetett területeken (belső területek főútvonalai) kiszabott parkolási pótdíjakkal kapcsolatos ügyintézés is szünetel ezen időszak alatt, ezért a parkolási rendeletben előírt 5 naptári napos bemutatási lehetőséget 2 naptári nappal meghosszabbítják. A határidő-módosítás a 2012. március 27. (kedd) és március 30. (péntek) között kiszabott pótdíjakra érvényes.

Teherforgalmi Online Behajtási Információs-rendszer üzemszünete
A Teherforgalmi Online Behajtási Információs-rendszer (TOBI) elérhetősége 2012. március 29. (csütörtök) 17 óra és 2012. április 2. (hétfő) 8 óra között szünetelni fog az informatikai rendszerek költöztetése miatt. Emiatt kérik, hogy a behajtási hozzájárulási igényeiket ennek figyelembevételével adják le.

Túlsúlyos és túlméretes járművek ügyintézése

Ugyancsak fontos változás, hogy 2012. április 1-jétől a túlsúlyos és túlméretes járművek közútkezelői hozzájárulás kiadásának feladatait a Budapesti Közlekedési Központ Forgalombiztonsági, Parkolási és Taxi Igazgatósága vette át. A közútkezelői hozzájárulás ügyintézésével kapcsolatos díjak 2012. április 1-től az alábbi számlaszámra fizetendőek: CIB Bank, 10700024-67032082-55800006

A korábban alkalmazott számlaszámra 2012. április 1. után befizetett összegeket nem áll módjukban elfogadni. A korábban a befizetéshez használatos csekkek sem érvényesek 2012. április 1. után, ezért kérik, hogy azokat már ne használják.
A túlsúlyos, túlméretes járművek számára a közútkezelői hozzájárulások az új ügyfélszolgálaton, annak nyitvatartási idejében igénylehetők. A közútkezelői hozzájárulások ügyintézésével kapcsolatban használt elérhetőségek is megváltoznak.

Új email elérhetőségük: utvonal-engedely@bkk.hu

A túlsúlyos és túlméretes járművek ügyintézést a teherforgalmi behajtási díjak ügyintézésével egységesítenik, ezzel is megkímélve a használókat a felesleges adminisztrációtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.