Átfogó ellenőrzés kezdődik Hajdú-Biharban

Razzia indul az ittas vezetők ellen

Átfogó ellenőrzést tart a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken és szombaton az ittas vezetők kiszűrésére. A megyében az idén jelentősen csökkent az ittasság miatt bekövetkezett balesetek száma.

2011.12.14 15:16MTI

Kovács Károly rendőr százados ismertetése szerint az idén Hajdú-Biharban eddig 801 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, ebből 50-et okoztak ittas személyek. Ez a balesetek 6,24 százaléka, szemben 2010 azonos időszakának 9,07 százalékos arányával.    

A tavalyi 893 balesetből 81 esetben volt ittas a vétkes sofőr, így az idén összességében több mint harmadával kevesebb balesetért volt felelős a vezetők ittassága.    

Kovács Károly azonban felhívta a figyelmet, hogy bár a kábítószer hatása alatt álló sofőrök száma ma még elenyésző, a növekvő drogfogyasztás miatt ez a probléma idővel egyre nagyobb kockázatot jelenthet a közlekedésben is.    

A közúti ellenőrzések kiterjednek a passzív biztonsági eszközök meglétére és használatára, a mozgásban elkövetett szabálysértések felderítésére, a járművek hatósági jelzéseinek meglétére, a járművek műszaki állapotának ellenőrzésére, körözött személyek, tárgyak, járművek felderítésére, valamint szállítmányok és rakományok ellenőrzésére is - ismertette a százados.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.