"Amerre jár reggelig, a villamos megtelik"

December 4-én BKV-ra száll a Mikulás

Ebben az évben Mikulásvillamossal kívánja meglepni legifjabb utasait a BKV.

2011.12.02 16:31ma.hu

A feldíszített jármű egy hétig jár majd a 2A vonalán, a pesti rakparton. S bár rengeteg teendője miatt el van havazva, azért az igazi Mikulás időt szakított arra is, hogy első útján a villamost és a rajta utazó, nehéz sorsú gyermekeket elkísérje egy darabon.
 
December 4-én délutántól egy hétig lehet utazni a 2A villamos vonalán (a Boráros tér és a Jászai Mari tér között) a főváros új díszével, a Mikulásvillamossal. A BKV reményei szerint nemcsak a gyermekek örömére szolgál, de a felnőttek és a lélekben örök gyerekek is előszeretettel utaznak majd a kívül-belül Mikulásdíszbe öltöztetett járművön; sőt, ha éppen nem ez a villamos jön, talán szívesen dideregnek a téli hidegben egy kicsit, hogy felszállhassanak rá.
 
A különleges járat indulásának napján – december 4-én – a Deák Ferenc téren - manója kíséretében - maga Joulupukki, azaz az igazi, lappföldi Mikulás is átszáll a róla elnevezett villamosra, s megy néhány megállót az első útján. A 15:45-kor induló Mikulás-járaton csupán a meghívott gyerekek és Joulupukki, valamint vendégei utazhatnak. A Mikulásvillamos első nyilvános útját ugyancsak december 4-én, vasárnap 16.45-kor a Boráros téren kezdi meg. Egészen december 9-éig, péntekig a 2A vonalán közlekedik, a járat menetrendjébe illeszkedve, így normál díjszabással vehető igénybe.
 
A BKV idén is elindítja – már joggal hagyományosnak mondható, és Budapest csillogó téli ékszerének tekinthető – karácsonyi villamosát, azonban erről csak a későbbiekben árulnak el részleteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.