Los Angeles-i autószalon

Képgaléria: hat elképesztő autó a jövőből

Összeállításunkban hat olyan elképesztő autót mutatunk be, melyeket hollywoodi filmekhez terveztek, de majd csak a messzi, messzi jövőben ülhetünk bele...

Ilyen autókat még sosem láthatott! >>> képgaléria

2011.11.05 11:52ma.hu

A Los Angelesi autószalonra minden évben lelkesen készülnek a tervezők, és számos különleges autókoncepciót is bemutatnak. Idén a dizájn kategóriában alkotóknak a hollywoodi filmeket kellett alapul venniük, és megvalósítaniuk elképzeléseiket. A feladat közel sem volt egyszerű, hiszen a nevezőknek meg kellett alkotniuk a film forgatókönyvét is az elképzeléseikhez.

Az idei hat vállalkozó kedvű autó dizájn stúdiók a Honda Research and Development, a Mercedes-Benz Advanced Design North America, Mercedes-Benz Advanced Design Germany (Smart), Hyundai Design, Maybach Interior Design Studio, és a Subaru Design Studio voltak – érdekes kampányfilmekkel és bámulatos autócsodákkal…

Nézze meg a képeket is >>>

1.

KATT a képre!

A Honda Research által alkotott Honda IH a High Noon (amelynek eredeti verziója egyébként 1952-es születésű) című filmben évszázadokkal későbbi időbe repít, ahol a Földet legyalulta egy óriás üstökös. A magas hőmérséklet és a szárazság elpusztított mindent és mindenkit, a néhány megmaradt túlélőnek pedig gyorsabbnak kell lennie, mint amilyen előtte bármely nemzedék volt. Néhány tudós még emlékezett egy legendára, amiben egy ősi lény, a ló vágtatott, ez alapján alkották meg a járművet, mely igazi társ és védelmező lett a barátságtalan és magányos jövőben.

2.

KATT a képre!

Mercedes Research a Silver Lightningban - mely nem keverendő össze az 1954-es filmmel - a Mercedes Silver Arrow autójának adott főszerepet. A sztori szintén a jövőben játszódik, egy olyan társadalomban, ahol a mesterséges intelligencia az úr. Akad azonban az autótörés-tesztekhez használt próbabábúk között két olyan, aki nem hasonlít társaikra; Hans05 és Franz02 emellett egy katasztrófát is meg szeretne állítani, mely során heves összeütközésbe kerülnek Dr. Védőkorláttal, a főgonosszal. Igazi akciófilm!

3.

KATT a képre!

A Smart Annie get the Grannies! filmjében a barátságos jövőben a főhősnő Smart 341 Parkour autójával indul neki egy magánnyomozásnak Cantpark City-ből, melyben minden tökéletes, csak a parkolóhely kevés. A kisfilm kihangsúlyozza az autó előnyeit: könnyű parkolás, szállítás és kedvező nyomon követés.

4.

KATT a képre!

Hyundai Design bemutatja a Szibéria grófnője című kampányfilmet a Hyundai Stratus Sprinter főszereplésével. Itt kivételesen nem a jövőben, hanem még 1829-ben, Moszkvában, vámpírszülők gyermekeként napvilágot látott Elena grófnőt látjuk, aki a maga szuperképességeit kihasználva veszi fel a harcot a kommunizmussal, és igyekszik megmenteni a világot, bejárva a sötét oldalt és a legdurvább helyeket. Igazi akcióthriller!

5.

KATT a képre!

Mercedes Interior Design a Hamupipőke és a Maybach Berline történetét mutatja be. Egy Berline autómérnök, a mostoha, mint nyugdíjas színésznő, és a mostoha lánya élik életüket a Milliárdos klub tagjaként, miközben Cindy álló nap csak dolgozik az apja műhelyében. Születésnapjának éjjelén csodás ajándékot kap apjától: egy gyönyörű ruhát, amiben kipróbálhatja az új Maybach prototípust. Az autó és az utazás is maga az álom, amelyben találkozik álmai férfijával is...

6.

KATT a képre!

Subaru Design megalkotta a Divided című filmet a Subaru HORIZON főszereplésével, mely a Föld forgásának megállása után 200 évvel siet az emberiség megsegítésére. A bolygó egyik felén, ahol a Nap folyamatosan süt, nincs már élet, míg a másik felén sötétben, de kellő biztonságban élnek az élőlények a káros sugaraktól messze. Azonban a megacity energiaellátása veszélybe kerül, egy ásványra van szükségük, ami azonban csak a napos oldalon található...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.