Nem bocsátotta rendelkezésére

A Suzuki a Volkswagennel pofozkodik

A Suzuki Motor Corp. írásban értesítette a Volkswagen autógyárat, hogy a 2009-ben megkötött együttműködési szerződést megszegve az nem bocsátotta rendelkezésére az ígért technológiákat.

2011.10.14 08:17MTI

A Suzuki "néhány héten" belül választ vár a Volkswagentől annak tudatában is, hogy az együttműködés felbontására szeptemberben tett kezdeményezésére partnere nem mutatott hajlandóságot a beleegyezésre.

Szuzuki Oszamu (Osamu Suzuki) a Suzuki elnöke pénteki közleményében hangsúlyozta, hogy "a részvényesi együttműködés célja a Volkswagen technológiája átvételének megkönnyítése volt. Csalódottan kell megállapítanom, hogy mind a mai napig nem kaptuk meg amit ígértek." Az elnök rámutatott, hogy a Volkswagennek vissza kell adnia a birtokában lévő Suzuki részvényeket, amennyiben nem biztosít hozzáférést a Suzukinak technológiájához. "Nem befektetésre adtuk át részvényeinket a Volkswagennek, hanem részvénycserével pecsételtük meg együttműködési szándékunkat" - mondta Harajama Jaszuhito (Yasuhito Harayama) a Suzuki alelnöke, vezérigazgató sajtókonferencián Tokióban. "Az együttműködés fő célja olyan környezetvédelmi know-how, mint a hibrid hajtáslánc technológiákhoz való hozzáférés volt. Mivel erre nem került sor, vissza akarjuk kapni részvényeinket."

A 2009-es részvénycserés együttműködési szerződés keretében a Volkswagen 19,9 százalékos Suzuki részesedésre tett szert.

A Volkswagen AG szóvivője pénteken a Dow Jones Newswires megkeresésére visszautasította a Suzuki vádjait, hogy nem tett volna eleget a szerződésben foglaltaknak, mondván, "a Volkswagen mindig betartja a szerződéseit". "A Volkswagen kezdettől fogva mindent megtett a sikeres együttműködés érdekében" - közölte a Volkswagen szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.