Esőzés

Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Murán

Radgonánál hétfőn késő este tetőzött a folyó, azóta lassan, egyenletesen apad, Muraszerdahely térségében azonban még árad a folyó, kedd reggel 400 centiméter volt a vízállás.

2014.09.02 12:50MTI

A napok óta tartó esőzés miatt reggel elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek a Mura letenyei szakaszán - tájékoztatott a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Az esőzés miatt jelentősebb árhullám vonul le a Murán és mellékvízfolyásain. A szlovéniai Radgonánál hétfőn késő este tetőzött a folyó, azóta lassan, egyenletesen apad, Muraszerdahely térségében azonban még árad a folyó, kedd reggel 400 centiméter volt a vízállás.

Letenyénél kedden 328 centiméteres vízállást mértek, a tetőzést szerdán, az esti órákra valószínűsítik 390 centiméter körül.

Az esőzés következtében a Kebele- és a Szentgyörgyvölgyi-patakon is intenzív árhullámok keletkeztek, ezért hétfőn szükségessé vált az árvíztározó üzembe helyezése, amivel sikerült jelentősen csökkenteni a patakok vízszintemelkedését. A jelenlegi meteorológiai előrejelzések alapján újabb jelentősebb árhullám kialakulására nem kell számítani a Kebele-tározó feletti vízfolyásokon, de a keddi esők hatására újabb, kisebb vízszintemelkedések várhatóak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.