Árhullám indult a Murán

Árvíztározókat kellett megnyitni Zalában

Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt árhullám indult meg a Murán és a térségbeli vízfolyásokon, ezért árvíztározókat kellett megnyitni.

2014.08.15 14:04MTI
freedigitalphotos.net/Maggie Smith

Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Regionális Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezetője elmondta: a Kebelén és a Kerkán intenzív árhullámok indultak el, ezért vált szükségessé az árvíztározók üzembe helyezése.

A Kebele-tározó révén jelentősen csökkenteni tudták a Kebele vízszintemelkedését, illetve az alsószenterzsébeti tározó szintén folyamatosan töltődik. Péntek reggel Zalaszombatfánál közel 230 centiméteres vízállást mértek, Rédicsnél az éjszakai óráktól stagnál a víz szintje.

A Kerka Bajánsenyénél csütörtök délután tetőzött, azóta csaknem másfél métert apadt a vízállás. A Mura kisebb árhulláma a szlovéniai Radgonánál és Muraszerdahelynél már tetőzött, Letenyénél azonban még lassan árad a folyó. Itt várhatóan fokozat alatti vízállással fog tetőzni.

A vízügyi igazgatóság közölte azt is: egyelőre senkinek nem javasolják a Murán a vízitúrázást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.