Árvíz

Szentgotthárdnál már apad, Körmendnél délután tetőzik a Rába

Szentgotthárdnál már apadásnak indult, Körmendnél viszont tovább árad a Rába, a tetőzést 4 méter körüli vízállással délutánra várják a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakemberei.

2014.08.15 11:17MTI
Forrás: Wikipédia

Gaál Róbert védelemvezető elmondta: a folyó csütörtök délután Szentgotthárdnál 274 centiméteres vízállással tetőzött, majd apadásnak indult, a körmendi szakaszon viszont az éjszaka tovább folytatódott az áradás, hajnalra megközelítette a 4 méteres vízszintet, ezért ott másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Gaál Róbert tájékoztatása szerint a Csörnöc völgyben pénteken a reggeli órákban megjelent a víz, ezért a Körmend alatti részen völgyi elöntésre számítanak. A hidrológus szakemberek becslése alapján Sárvárnál az árhullám már fokozat alatti vízállással fog levonulni.

A vízügyi igazgató közleményében ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a Rábán levonuló árhullám miatt a folyón továbbra is életveszélyes és ezért tilos a vízitúrázás, valamint a folyóparton, ártéren sem tanácsos tartózkodni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a Csörnöc patak áradása miatt teljes szélességében lezárták Vas megyében a Molnaszecsőd és Döröske közötti összekötő út több mint háromkilométeres szakaszát, a belvíz miatt pedig a csákánydoroszlói bekötőút egy szakaszán is teljes útzár van érvényben csütörtök délután óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.