Árvíz

Az árvíz sújtotta váci börtönben már a fertőtlenítés van soron

A börtön védelmén hét szivattyú dolgozott folyamatosan, miközben 7 ezer homokzsákkal rakták körbe az épületet, s további 25 ezer homokzsák megtöltésével segítették a város többi veszélyeztetett pontjánál dolgozókat.

2013.06.11 19:06MTI
Fotó: MTI

Komoly gondokat okozott a Váci Fegyház és Börtönben az udvaron vasárnap még térdig álló víz, de a Duna áradása miatti veszély már elmúlt, megkezdődhetett az iszap feltakarítása és a fertőtlenítés.

Kopcsik Károly börtönparancsnok, büntetés-végrehajtási ezredes elmondta: a létesítmény falain kívül másfél méter magasságban állt a kiáradt Duna, s a börtön udvarát is térdig érő víz borította. Veszélybe került az energiaellátás, ezért öt mobil aggregátort helyeztek készenlétbe, de azok alkalmazására végül nem volt szükség.

A börtön védelmén hét szivattyú dolgozott folyamatosan, miközben 7 ezer homokzsákkal rakták körbe az épületet, s további 25 ezer homokzsák megtöltésével segítették a város többi veszélyeztetett pontjánál dolgozókat - tette hozzá a parancsnok.

A büntetés-végrehajtási intézetben az árvízi védekezést 370 elítélt végezte, több mint százan pedig a gátakon álltak helyt, a személyi állomány 50 tagjának felügyelete mellett. A börtönben dolgozók szolgálaton kívül, önkéntesként is részt vettek az árvízi védekezésben.

Kedd délutánra elhárult a veszély, jelenleg az iszap feltakarítása és a fertőtlenítés zajlik. A 790 elítélt biztonságos fogva tartását a veszélyhelyzet idején is fenn tudták tartani - közölte Kopcsik Károly.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.