Árvíz

Körbezárták a Margitszigetet

Példaértékű összefogás eredményeként 60 óra alatt készült el a Margitszigetet védő gát.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.06.08 16:29ma.hu
KATT a képre! >>>

A Margitszigeten befejeződtek az előkészületi munkálatok – tájékoztatta a ma.hu-t Budapest Főváros Védelmi Bizottsága.

A példaértékű összefogás eredményeként 60 óra alatt készült el a Margitszigetet védő gát, melynek munkálatai péntek késő délután fejeződtek be. Jelenleg utómunkálatok és gáterősítés zajlik 100 katona és 40 tűzoltó részvételével. A 710 ezer homokzsák felhasználásával épült töltés hossza 4000 méter, melyhez körülbelül 8000 m3 homokra volt szükség.

Az előkészületi munkálatokban 5000 ember vett részt, ebből 2000 fő önkéntesként. Legtöbbjük az alábbi civil szervezetek szervezésében vett részt a védmű építésében: önkéntes polgári és tűzoltó egyesületek, Magyar Szolidaritás Mozgalom, Vöröskereszt, Baptista Szeretetszolgálat, Dr. Sztanek Endre Alapítvány, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Nemzetközi Rendészeti Akadémia, Önért Alapítvány, Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület, Rákosmezei Őrszolgálat.

A helyszínen 2 homlokrakodó, 4 homokzsáktöltő gép, 1 aggregátor, valamint 3 bobcat segítette a munkát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.