Mikor lesz vége?

Később, és magasabb szinten tetőzhet a Duna Pozsonynál

Előreláthatóan a vártnál később és magasabb szinten tetőzhet a Duna Pozsonynál, a folyó szintje csütörtök délután háromkor már majdnem elérte a 10,4 métert, amit korábban a tetőzés szintjének kijelöltek.

2013.06.06 16:16MTI
Fotó: MTI

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) aktuális adatai szerint a Duna vízszintje Pozsonynál várhatóan csütörtök éjszaka éri el maximumát, az intézet szerint a tetőzéskor Pozsonyban a Dunán 10,4 méter körüli vízszintre kell készülni. 

Ez fél méterrel magasabb, mint a szerdán megdőlt - több mint százéves - rekord, és magasabb annál az értéknél is, amilyennel korábban számoltak, ám a hatóságok szerint a várost védő, a folyó mindkét rakpartján felépített mobil védőgátaknak ezt még meg el kellene bírniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.