Kormánymegbízott

Dunakeszi néhány utcájában akár kényszerkilakoltatás is lehet

A kormánymegbízott azt mondta, az esetleges kényszerkilakoltatásra azért is szükség lehet, mert a Duna vízszintje ezen a részen még körülbelül 2 métert emelkedhet a napokban.

2013.06.05 16:56MTI

Rendőri intézkedésre is szükség lehet Dunakeszi árvíz által veszélyeztetett néhány utcájában, ha a lakók önként nem hagyják el időben az otthonukat - jelentette ki a Pest megyei kormánymegbízott szerdán a már elöntött Duna sornál tartott sajtótájékoztatón.

Tarnai Richárd ezt arra a helyi információra reagálva közölte, amely szerint a Duna soron, illetve a Rév utca környékén lévő 20-25 ház lakói a folyó gyors áradása ellenére sem akarnak kiköltözni, inkább az emeletre húzódnak, mint a korábbi években.

A kormánymegbízott azt mondta, az esetleges kényszerkilakoltatásra azért is szükség lehet, mert a Duna vízszintje ezen a részen még körülbelül 2 métert emelkedhet a napokban. Hozzátette: senkinek sem kell tartania értékei eltűnésétől, mert minden üressé vált ingatlant rendőr védene.

Az MTI információi szerint a költözni kényszerülőket a helyi zeneiskolában helyeznék el.

A kormánymegbízott délelőtti bejárása utolsó állomásán úgy fogalmazott, hogy a Duna bal partján Dunakeszi a legveszélyeztetettebb település, míg átellenben Szentendre. Tarnai Richárd szerint a védekezés szempontjából Dunakeszin is a hétvége lesz a legnehezebb, ám Somogy megyéből és az ország más területeiről is többen jelezték: ha kell, mennek oda segíteni. A megye kritikus pontjaira - így Dunakeszire is - jelentős mennyiségű homokzsák-utánpótlás van útban - tette hozzá.

Bíró Attila, a járási hivatal vezetője kifejtette: a dunakeszi Rév utca körzetén kívül a Duna Göd felé vezető szakaszán védekeznek erőteljesen, de valószínűleg a város déli részén, a 2-es főúton is átfolyik majd a víz, s az utat vélhetően le kell zárni. A szakemberek most modellezik, hogy mekkora elöntés várható. Bíró Attila az MTI-nek azt mondta: a főút menti benzinkutak nincsenek veszélyben.

Dióssi Csaba (Fidesz), Dunakeszi polgármestere egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a város lakosságának zömét nem fenyegeti az ár. Szólt az önkormányzathoz érkező felajánlásokról, és arról is, hogy a város egyértelmű "eligazítást" vár a felettes szervektől például a 2-es főúti esetleges beavatkozásokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.