51 milliárd a katasztrófavédelemnek

Varga: az árvízi védekezés költségeinek fedezete biztosított

Az árvízi védekezés minden költségének fedezete biztosított - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

2013.06.05 11:05MTI

A gazdasági tárca vezetője kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy a katasztrófavédelem 51 milliárdos keretből gazdálkodhat. A Belügyminisztériumnál felülről nyitott keret áll rendelkezésre a természeti csapások kárainak enyhítésére, de az önkormányzatok számára is rendelkezésre áll egy 8 milliárd forintos vis maior keret. 

Varga Mihály jelezte: szükség esetén a költségvetési tartalékokból, illetve fejezeti összegek átcsoportosításával is előteremthető a védekezés költségeinek fedezete. Ezen kívül az Európai Unió is fenntart egy szolidaritási alapot – tette hozzá. 

A nemzetgazdasági miniszter elmondta: szerda este készülhetnek el az árvízi védekezés költségeinek összegére vonatkozó első becslések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.