Fokozódó nyomás

Az árvíz képei: több mint 670 kilométeren védekeznek országszerte

Budapesten is újabb 9 centiméterrel 639 centiméterre nőtt a vízállás. Esztergomnál 8, Komáromnál 6 centimétert duzzadt a folyó. Előbbinél 569, utóbbinál 612 centiméter volt a legutóbbi rögzített vízállás. Nagybajcsnál délután 3 óra óta 5 centiméterrel, 665 centiméterre emelkedett a Duna vízállása.

Az árvíz képei - Magyarország készültségben képgaléria

2013.06.04 21:36MTI
Fotó: MTI, további képekért kattintson a fotóra!

Kedd este már 673 kilométernyi töltés mentén védekeztek az árvíz ellen országszerte - derül ki az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) MTI-hez eljuttatott közleményéből. Ebből rendkívüli védekezés van érvényben 191 kilométeren. Több mint 63 kilométeres szakaszon másod-, több mint 418 kilométeren pedig első fokon védekeznek. Nagymarosnál négy óra alatt 17 centiméterrel emelkedett a vízszint. Itt kedd este 7 órakor már 5 méteres volt a Duna vízszintje.

Budapesten is újabb 9 centiméterrel 639 centiméterre nőtt a vízállás. Esztergomnál 8, Komáromnál 6 centimétert duzzadt a folyó. Előbbinél 569, utóbbinál 612 centiméter volt a legutóbbi rögzített vízállás. Nagybajcsnál délután 3 óra óta 5 centiméterrel, 665 centiméterre emelkedett a Duna vízállása. Az OMIT közleményében azt írta: az árhullám tetőzése a számítások szerint a Szigetközben pénteken várható a nagybajcsi vízmérce 890 centiméteres vízállásánál. A fővárosban a tetőzés előreláthatólag vasárnap lesz 875 centiméteres vízállásnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.