Lecsapott a NAV

Újabb számlagyárat találtak a pénzügyi nyomozók

Újabb számlagyárra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói; az ügyben 34 helyszínen, például Szentendrén tartottak házkutatást, s tetemes mennyiségű számlát, két éles lőfegyvert és jelentős összegű készpénzt is találtak.

2011.04.22 09:13MTI

Sárközi Alexandra, a NAV bűnügyi szóvivője elmondta, hogy a rendelkezésre álló információk szerint a számlagyár három korlátolt felelősségű társaságból, főként Pest megyei, illetve budapesti cégekből állt.

Azt még nem lehet tudni pontosan, hogy hány cég érintett, ezek milyen székhelyű cégek, s összesen mekkora értékben vettek fiktív költségszámlát - tette hozzá a szóvivő, aki szerint lehet, hogy országos hálózatról van szó. Sárközi Alexandra nem kívánta megnevezni az érintett településeket, csupán annyit mondott: többnyire Pest megyében, egyebek mellett Szentendrén vizsgálódtak. A házkutatások során talált valótlan számlák áfatartalma meghaladja a 61 millió forintot, de a pénzügyi nyomozók és a revizorok vizsgálják az érintett cégeket és az általuk befogadott számlákat is, így az összeg várhatóan jelentősen emelkedni fog - magyarázta a szóvivő.

Jelenleg öt embert gyanúsítanak különösen nagy értékre elkövetett adócsalással, egyikük előzetes letartóztatásban, egy másik ember pedig házi őrizetben van (egy ilyen nagyságrendű adócsalásért az elkövetők 8 évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak).

Az illegális gazdálkodók számláján 29 millió forintot sikerült zárolni, tehát ennyivel már biztosan csökken az adócsalás miatt az államkasszát ért kár - mondta Sárközi Alexandra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.