"Lendvai ne vezesse félre a közvéleményt!"

Fidesz: az élettársaknak is jár a családi adókedvezmény

A Fidesz szerint a családi adókedvezményre vonatkozó jogszabály világosan kimondja, hogy az élettársak is jogosultak a kedvezményre, amennyiben közös háztartásban nevelik gyermekeiket.

2011.01.28 18:39MTI

A Fidesz az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Lendvai Ildikó szocialista képviselő korábbi tájékoztatására reagált. Ebben az ellenzéki politikus azt állította, hogy a kormánynak nem minden család egyforma, a kabinet csak a férfi és nő házasságán alapuló családot kívánja részesíteni megkülönböztetett védelemben, és másodrangúvá teszik az egyszülős családokat, a gyermeket nevelő élettársakat.

A kormánypárt szerint Lendvai Ildikó azért nem tudta "értelmezni" az általa kifogásolt jogszabályt, mert "korábban el sem tudta képzelni, hogy a kormány ilyen széles körben támogassa a családokat". Kiemelik: a parlament emberi jogi bizottságának szocialista tagja "tudatosan félreértelmezi a törvény nem biológiai gyermekekre vonatkozó részét".

A jogszabály ugyanis egyértelműen kimondja, hogy a családi pótlékra jogosultak minden esetben igényelhetik a családi adókedvezményt is - fűzik hozzá.

A párt ezért arra hívja fel Lendvai Ildikó figyelmét, hogy "ne vezesse félre a közvéleményt sajátos jogszabály értelmezésével és tartózkodjon a gyermeket nevelő családok félretájékoztatásától".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.