700 millió forint fedezethiány

Félmilliárd forintos APEH-fogás

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 532 millió forint megfizetésére kötelezett egy adózót, akinél vagyonosodási vizsgálat során 700 millió forint fedezethiányt állapított meg - közölte az APEH szerdán az MTI-vel.

2010.12.08 11:35MTI

A közlemény szerint az APEH Közép-Magyarországi Regionális Főigazgatóságának munkatársai vagyonosodási vizsgálatot végeztek egy fémhulladék-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokban érdekelt magánszemélynél, aki több nagy értékű ingatlant és luxusautót vásárolt, cégeinek több százmilliós tagi kölcsönt nyújtott, ám bevallott jövedelme eltörpült kiadásai mellett.

Az adózó korábbi megtakarításaival és bevételeivel, továbbá két magánszemélytől szerzett félmilliárd forint összegű kölcsönnel próbálta igazolni kiadásait, ugyanakkor az eljárás során nem tudta bizonyítani a forrásként említett jogügyletek valóságtartalmát.

A Közép-magyarországi Regionális Főigazgatóság 700 millió forint fedezethiányt állapított meg, amelynek alapján 532 millió forint megfizetésére kötelezte az adózót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.